In het menu onder Praktijk vindt u onder andere informatie over de werkwijze en hoe u zich kunt aanmelden. Met een verwijsbrief van de huisarts, specialist of tandarts kan onderzoek en/of behandeling meteen starten. Logopedie wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. In een enkel geval zijn de kosten voor eigen rekening.

Aan logopedie zitten, net als bij vele andere paramedische beroepen, algemene voorwaarden  verbonden. U vindt hier meer informatie over het privacyreglement en de praktijkregels besproken worden. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste afspraken voor het afzeggen van een afspraak. Lees daarom deze tekst goed zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kleuters

Kinderen uit groep 1 en 2 worden sowieso zoveel mogelijk onder schooltijd behandeld. Uit ervaring blijkt dat het voor de kleine kinderen te intensief is om na schooltijd ook nog naar de logopedist te gaan.

Vanuit de leerplichtwet mogen kinderen van 4 jaar en zonder limiet afwezig zijn op school als het op medische indicatie is (logopedie valt hier onder).
Tevens mogen kinderen van 5 jaar volgens de leerplichtwet 5 uur per week verzuimen. Zonder toestemming maar wel met het maken van een melding. Die 5 uur per week kan uitgebreid worden tot 10 uur per week tot het 6e jaar, als er een toestemming is afgegeven door de schooldirecteur.

Op deze site vindt u meer informatie hierover.

Tot slot

Mocht u ontevreden zijn, hoop ik dat we het in eerste instantie samen op kunnen lossen. Mocht dit niet lukken leest u hier wat u dan kunt doen.

Bent u nog nieuwsgierig naar wat anderen van mij vinden? Bij referenties leest u hier meer over.