Zwerfboekhoek

Als logopedist en moeder ben ik fan van boeken lezen! Of je nu wordt voorgelezen of zelf leest, het stimuleert de taalontwikkeling en het leert je van alles over de wereld om je heen. Omdat niet alle kinderen thuis boeken hebben en ik het heel belangrijk vind dat alle kinderen voldoende mogelijkheden hebben om met kinderboeken in aanraking te komen, is er in de praktijk een ‘zwerfboekhoek’.

Wat is de zwerfhoekboek?

De zwerfhoekboek is een zwerfboekstation waar veel leuke kinderboeken bij elkaar zijn gebracht en waar iedereen die dat wil een boek kan komen uitzoeken. Je mag het zwerfboek mee naar huis nemen om te lezen en als je het uit hebt, mag je het weer verder laten zwerven. Je mag het aan een vriendje of vriendinnetje geven, maar je mag het ook achterlaten op een plek waar veel kinderen komen, zoals bijvoorbeeld de kantine van je sportclub, of bij de tandarts in de wachtkamer, in je klas, eigenlijk waar je maar wilt! Ook mag je het gewoon terugbrengen bij een kinderzwerfboekstation natuurlijk!

Heb je een leuk (netjes uitziend) boek, dat je toch niet meer leest?? Leg het dan in de hoek en ik zal zorgen dat er een zwerfsticker met zwerfcode op geplakt wordt en dat het uit zwerven wordt gestuurd!

Voor meer informatie over kinderzwerfboeken kun je kijken op
www.kinderzwerfboek.nl

Veel leesplezier!